LA5DK Silent Key

apr 4, 2022

LA5DK, Leif Eid Lia døde 29.3 på Notodden. Et langt liv er slutt. Han ville ha fylt 100år 11. Juli. Han har vært et mangeårig medlem av Notoddengruppa av NRRL. Han var En flink radioamatør med mye erfaring i bygging. Hans radio interesse strekker seg tilbake til siste krig hvor han var aktivt med i Milorg og Sivorg.. og en liten historie som han har fortalt viser noe om hans innsats der: » Leif skulle frakte radioutstyr. Måtte over Moveien. Det var alltid kontroll der. Fant ut at han måtte bli dus med dem og gjorde seg til nazist. Da Leif syntes han hadde blitt nok kamerat med dem, tok han med seg to kasser med radioutstyr og stoppet som vanlig. Leif sittende på den ene kassa og tyskeren på den andre, slik satt de å røyka tobakk og skjelte ut kongefamilien osv. » — så etter en stund tok han kassene med seg over veien.

Vi i Notoddengruppa av NRRL lyser fred over hans minne.

One thought on “LA5DK Silent Key”
  1. Lia var sekretær til kontorsjef Egil Berg ved Tinfos Jernverk i 25 år. Berg var ivrig radioamatør under krigen og etterpå . Lia og Berg var naboer i Kanalveien 11 og 19.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *